Tort de Bezea

Tort de Bezea

Nici nu mi-am dat seama cum a putut să îmi scape un asemenea tort. Eram convinsă că am împărtașit cu voi rețeta aceasta delicioasă.

tort de bezea
sursa imagine : https://jamilacuisine.ro/

Reteta video Tort de Bezea

Tortul de bezea, este un tort destul de pretențios care îți ocupă destul de mult timp, însă credeți-mă merită toată osteneala. Deoarece nu mă puteam hotărî ce cadou să îi iau nașei mele cu ocazia zilei sale de naștere, am decis să îi pregătesc acest cadou dulce. Ea adora dulciurile și eram sigură că nu voi da greș cu asta.
Din ingredientele de mai jos o să obțineți un tort mare mare….

Ingrediente necesare

  • 15 ouă
  • 1,5 kg zahăr (aproximativ)
  • 2 budinci de ciocolată neagră
  • 500 grame de unt
  • 1 litru frișcă
  • 4 pliculețe zahăr vanilat
  • 600 militri de lapte
  • 2 linguri de iaurt natural
  • sucul de la o lamâie

Începem cu pregătirea foilor, mai exact 3.

Fiecare foaie se pregătește din 5 albușuri bătute tare cu 12 linguri de zahăr și 2 lingurițe de suc de lamâie. Foile se bat pe rand și se coc aproximativ 40 de minute la 90 de grade C pe o foaie de copt. În timpul în care foile se coc în cuptor, ne apucăm să pregătim crema de budinca.

Prepararea cremei de budincă.

Dizolvăm praful de budincă cu câteva lingurițe de lapte din cei 600 mililitri, după care îl încorporăm cu restul și mai adaugăm 20 linguri de zahăr. Când fierbe, adăugăm și 10 galbenușuri rămase de la foile de bezea și amestecăm continuu până când budinca este gata. Luăm budinca de pe foc și o lăsăm să se racească, apoi o amestecăm cu untul. Frecăm untul bine, bine, și adăugăm pe rând din budinca obținută câte o lingură peste untul frecat.

Prepararea cremei de frișcă.

Celelalte 5 galbenușuri se freacă cu 10 linguri de zahăr și se pun la topit pe baie de abur. Batem frișca tare și aduagăm în ea zahărul vanilat și gălbenușurile (atenție să nu fie nici fierbinți nici reci, pentru că fac cocoloașe, ci călduțe). După încorporarea gălbenușurilor adăugăm 2 linguri de iaurt pentru intărirea cremei.

Modul de asamblare e foarte simplu.

Foaie de bezea/cremă de budincă/cremă de frișcă, și tot așa până punem toate cele 3 foi.

Decorul rămane la aprecierea fiecăruia.
Cu siguranță musafirii vor fi impresionați de un asemenea tort!

Iti Recomandam:

Site Retete Culinare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *